Sekce

Slovník česko–quenijský

0 A B C Č D E F G H CH I J K L M

PDF Papír A4 Papír A5 Obrazovka

Kořenovník

0 A B D E G 3 I J K L M N Ñ O P R S T U W

rejstřík A–M N–S Š–Ž

PDF Papír A4 Papír A5 Obrazovka

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:


Registrace

Na úvod

Buk na Frýdlantském cimbuříVážení přátelé, právě jste zabloudili na Quenyalambë, internetové stránky zabývající se eldarskými jazyky Tolkienovy Ardy, především quenijštinou. Stránky byly původně umístěny na serveru Webzdarma. Nyní však se stěhují na tuto adresu a využívají český redakční systém K:CMS.

 

 

Občas si totiž vzpomenu, že jsem kdysi stránky založil, a že už na ně moc nepíšu. Někdy bych i napsal, sem tam mě něco napadne. Jenže jakmile si uvědomím, že bych se musel znovu zorientovat v kódu, který jsem psal, přestane se mi do toho chtít. Včera mě napadlo, že by se snad mělo dát najít řešení, aniž bych se musel učit PHP a psát si nějaký svůj systémek. Tak jsem tady. Asi trochu utrpělo výtvarné řešení a jakási „lidskost“ (už je to tak trochu prefabrikát), ale doplňování webu bude snazší a tudíž snad i častější. :)

Předně sem přeházím články z původního Quenyalambë. Texty, které zde píšu, se zabývají spíše rozborem jednotlivých záležitostí elfího jazyka -- nejsou zamýšleny jako učebnice popisující jazyk od základu. Často se jedná o záležitosti, na které narážím při psaní slovníku a soupisu etymologických kořenů.

Přidat komentář

Autor:

Text:

Opište tento text:

CAPTCHA

Komentáře

1)  Quen (02.08.2010 09:45)

adminPokusný komentář k odladění CSS.

2)  Jezevec (02.08.2010 10:02)

Druhý pokusný komentář.

1