Sekce

Slovník česko–quenijský

0 A B C Č D E F G H CH I J K L M

PDF Papír A4 Papír A5 Obrazovka

Kořenovník

0 A B D E G 3 I J K L M N Ñ O P R S T U W

rejstřík A–M N–S Š–Ž

PDF Papír A4 Papír A5 Obrazovka

Hledat

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:


Registrace

Kořenovník Yávië 2011

Tento článek je zastaralý. Novější verze Kořenovníku je dostupná z článku Kořenovník Coirë 2013.

Kořenovník - obálkaTu je nová verze Kořenovníku – soupisu eldarských etymologických kořenů, Yávië (totiž podzim) 2011. Obsahově se od předchozí verze neliší, snad jen jestli jsem opravil pár překlepů a přepsal nějakou formulaci v úvodních oddílech. Text je k dispozici ve formátu PDF hned ve třech podobách: pro jednobarevný oboustranný tisk na stránky A4 a A5 a pro prohlížení na obrazovce. Kromě toho na všechny oddíly Kořenovníku v HTML vedou odkazy z nabídky na levém okraji webových stránek.

Ikona PDF A4 pro tisk --- Ikona PDF A5 pro tisk --- Ikona PDF na obrazovku

Nejdůležitější inovací oproti předchozí verzi je sjednocení formátování se Slovníkem. Čtenáři to může být vcelku jedno, ale pro mě to znamená větší přehlednost nastavení formátu. Soubory předepisující rozvržení stránky, výběr fontů a zvláštních znaků jsou nyní společné pro Slovník i Kořenovník. Makra jsem sjednotil, takže mají už konečně stejný význam v obou textech.

Verze A4 a A5 pro tisk jsou nasypány do stránek ve dvou sloupcích, se slovníkovým záhlavím. Stránky jsou uzpůsobeny pro oboustranný tisk (čísla stránek jsou na vnějším okraji apod.) na černobílé tiskárně, barevné vyznačování není použito.

Verze pro obrazovku není nic jiného než stránky A4 naležato s jednostrannou úpravou, ve třech sloupcích, s minimálními okraji. A jsou tam barvičky. Tisknout to pochopitelně také lze, ale hodí se to spíše pro prohlížení na obrazovce.

Ikona PDF Papír A4 Kořenovník (Yávië 2011) -- A4 pro tisk, 30 stran A4, 700 kB

Ikona PDF Papír A5 Kořenovník (Yávië 2011) -- A5 pro tisk, 42 stran A5, 720 kB

Ikona PDF Obrazovka Kořenovník (Yávië 2011) -- na obrazovku, 30 stran A4, 700 kB

Přidat komentář

Autor:

Text:

Opište tento text:

CAPTCHA

Komentáře